Edwin Regtien: Kanker overwinnen met healing

Mijn eerste ervaringen met healingen om kanker te behandelen en ook nog het samen te overwinnen. Het is niet alleen voor mij een rollercoater geweest van emoties, maar ook voor mijn vader zelf en zijn vrouw en de familie en vrienden natuurlijk.

Laat ik duidelijk zijn dat dit mijn ervaringen zijn en mijn verhaal alleen is. Ik wil het graag delen omdat de mensheid het nodig heeft om de ervaringen te horen en daarvan te kunnen leren en zelf dan de stappen kunnen zetten die nodig zijn om hun eigen probleem te kunnen takkelen. Het is voor mij om de mensen duidelijk te maken dat je door met jezelf aan de slag te gaan het echt wel mogelijk is om ziektes te overwinnen en nog een mooi leven aan te gaan. Ik kan je vertellen dat de overwinning een overweldigend gevoel zal geven en dat alleen door je eigen pad te volgen. Later meer daarover.


Mijn vader had de afgelopen 3 jaar veel te verduren gehad in zijn leven. Steeds meer fysieke problemen en heb hem daar ook steeds weer bij geholpen. Van moeilijk lopen tot slijmbeursontstekingen en meer. Totdat hij een denk ik anderhalf jaar geleden te horen kreeg dat hij prostaat kanker had en dat was de eerste goede tik. Hij is het gevecht aangegaan door middel van bestraling en moest dus wekelijks naar het ziekenhuis voor een korte behandeling. Tijdens die periode is hij er qua energie wel op achteruit gegaan wat natuurlijk niet vreemd is. Ik had ook met hem overlegd dat als hij een healing nodig zou hebben dan moest hij het maar zeggen.


Nadat de ziekenhuis bezoeken klaar waren en de stralingen klaar waren heeft hij het goede nieuws gehad dat het over was en zich geen zorgen hoefde te maken. Natuurlijk was dat al wel een grote geruststelling en een mooie overwinning.

Het kwakkelen ging daarna eigenlijk nog steeds door. De gedachte dat hij nog moest herstellen van de straling ging er bij mij door het hoofd en hij at goed door gezonde voeding en toevoeging van supplementen. Maar toch bleef het daar niet bij. Mijn vader moest toch weer naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken van zijn longen. Wat daar naar voren kwam sloeg echt wel in als een bom.


Hij had te horen gekregen dat er een vlek op zijn longen zit en er zat ook veel vocht achter zijn longen. De mededeling dat hij asbest kanker had kwam goed binnen en hij had hooguit een jaar te leven. Nou die deur die zat dus gelijk goed dicht. Weer vele emoties die los kwamen en ja hoe nu verder? Hij was al verzakt door zijn eerdere ervaringen in het ziekenhuis en als je dan aan de chemo moet en steeds weer het vocht moet laten weghalen dan zal dat er niet beter op worden. Na overleg en vele gespreken heeft hij besloten om geen chemo te laten doen en af te wachten hoe het verder zou gaan met zijn leven. Eigenlijk zegt een arts dat er niks meer aan te doen is en dat het tijdrekken word en niet wetende of het een half jaar duurt of een jaar.


Met die intentie is hij op zoek gegaan naar een spiritueel psycholoog die hem eigenlijk begeleid heeft om dingen op een rijtje te zetten en hem eigenlijk aan het voorbereiden was op de dood. Rekening ermee houdend dat de kwaliteit van het leven wel belangrijk is en zou het slechter worden dan had hij met de dokter afgesproken om dan in te slapen.

Toch is hij met een Healer in contact gekomen en zij had tegen hem gezegd dat zij hem wel kon helpen met zijn kanker. Na een paar weken kwam ik ook bij mijn vader met hetzelfde verhaal dat ik hem wel kon helpen en wie weet wat er gebeuren zou. De bevestiging van twee mensen die bij hem aangaven dat zij hem konden helpen was toch ook weer een emotioneel gebeuren en misschien een mooi vooruitzicht.


Voor mij de eerste stevige klus als healer en ik was nog maar net erachter gekomen dat ik deze mogelijkheden had om dingen met energie te kunnen herstellen in het lichaam. Het was voor mij ook ongeloofwaardig maar wel met vol vertrouwen. Dus na overleg ben ik ook mijn ding gaan doen. Een aantal keren ben ik bij hem geweest om te behandelen maar de meeste keren gewoon op afstand. Na de behandeling belde ik hem op naar zijn ervaringen en wat die van mij waren te delen. En natuurlijk steeds tussendoor vragen hoe het gaat en of er vooruitgang in zat. Voor mij was het echt een leerproces van intuïtie volgen en vooral luisteren en voelen wat er gebeurde tijdens de behandelingen.


Asbest kanker is niet een goede kanker om vanaf te komen. Het resulteert vaak in overlijden en had zelf deze ervaring al een keer van dichtbij mee gemaakt. Dus ik wist ook wat er zou kunnen gaan gebeuren. Na drie maanden moesten er weer foto’s gemaakt worden van de longen en gelijk zou daarvan de uitslag bekend worden. Ik was die dag eigenlijk best wel nieuwsgierig en zenuwachtig.


In de middag kreeg ik mijn vader aan de lijn en vertelde eigenlijk heel goed nieuws. De asbest kanker was voor de helft gereduceerd op de foto en dus een prachtig moment voor ons allemaal en zeker voor mijn vader. Het ongeloof, vreugde en emoties waren echt wel aan de orde. Maar helaas ook de boosheid kwam naar boven en dit werd veroorzaakt door de arts in kwestie.


Mijn vader had vertelt wat er allemaal gedaan was en gebeurt en dat geloofden ze niet. Het werd afgedaan met het feit dat zij een verkeerde diagnose hadden gesteld en daarmee was de kous af.

Als je dat dan zegt tegen iemand die eigenlijk al de dood in zijn ogen zag en er van alles aan heeft geprobeerd om zijn leven te rekken en dan op deze manier word benaderd dan zorg je er wel voor dat de blijde boodschap een verkeerde benadering krijgt. Dit was de teleurstelling en dus een verkeerde diagnose gesteld met een jaar nog te leven. Ze wisten er gewoon niet mee om te gaan en hebben schuld bekend i.p.v. nieuwsgierig te zijn en willen weten hoe en verder. Zo zijn en waren ze niet opgevoed en dus is acceptatie lastig vanuit hun kant.


Dus we waren op de goede weg en zijn dus ook doorgegaan met de behandelingen en per 1 november was hij na opnieuw foto’s van zijn longen te zijn gemaakt helemaal schoon. Wat een overwinning was dat!! Natuurlijk knijp je hem wel en zeker omdat het je vader is in die periode maar heb altijd het vertrouwen gehad op een goede uitkomst. Ik ben blij dat hij nog de mogelijkheid krijgt en een nieuwe kans om toch nog een pad te mogen volgen en er nog een betekenis aan te geven in zijn leven. Blij dat je er nog bent pa!


Nu is dit een best wel stevig verhaal met een mooi nieuw begin. En toch wil ik jullie vertellen dat ik als healer het niet allemaal alleen kan doen. Het geloof en het willen werken aan jezelf is daarin ook heel belangrijk. Iedereen kan zichzelf healen, maar dat zit niet in ons DNA. Dus als er een ziekte voorbij komt dan is dat een wake up call voor jezelf om aan de slag te gaan en willen te veranderen in gewoontes en nieuwe dingen/uitdagingen aan te gaan. En als je dat dan kunt overwinnen dan heb je jezelf een mooi cadeau gegeven. Maar vergis je niet. Ga niet weer in je oude structuur zitten en verder met je leven. Ga verder met jezelf aan de slag om zo niet weer terug te vallen in oude gewoontes want dat is vragen om problemen en dan heb je dus ook niks geleerd van je vorige wake up call.

Voor mijzelf weet ik dat ik een mooi kanaal ben en mooie gidsen die mij begeleiden tijdens de healingen. De kracht, licht en liefde die erbij vrij komt is een mooie combinatie om jezelf tijdens een ziekte te ondersteunen. Het geeft je veel meer duidelijkheid over je lichaam en je leven waar je later veel meer aan hebt dan aan de zijlijn te staan en het laten gebeuren zonder er zelf enigszins de controle erover te hebben. Dus laat je niet kisten of weerhouden van de mogelijkheden die er zijn voor jou als persoon maar vergeet ook niet wat je zelf allemaal kan betekenen en bereiken.


Er zijn kansen genoeg en die zul je met beide handen moeten aangrijpen om je leven onder controle te willen houden. Heel veel kracht, licht en liefde gewenst.

Edwin Regtien

418 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Maak kennis met mij

Wat jouw klachten ook zijn, ik heb de oplossing voor jou.

BOTERDIEP WZ 6

9781 EH  BEDUM

E. info@healingcenterpowerhouse.nl

T. +31 6 11 70 77 68

© 2020 Healing Center Powerhouse - All rights reserved | Design by Q Designs | Branding & Marketing Nerds | Privacyverklaring